2013. november 30., szombat

Játékos szerepek- Belső Középpályások (MC)

 Az elkövetkező néhány részben részletesen foglalkozom a játékos posztokkal és mozgásokkal. Remélem mindenki számára hasznos információkkal fogok szolgálni.  A mai részben a  belső középpályásokról lesz szó. Jó szórakozást! :).


A képességekhez egy kis segítség:




Poszt: Belső középpályás (Central Midfielder) Szerepkör: Védekező(Defend)

Poszt: Belső középpályás (Central Midfielder) Szerepkör: Támogató(Support)

Poszt: Belső középpályás (Central Midfielder)  Szerepkör: Támadó/Automatikus(Attack/Automatic)

Poszt: Mélységi irányító (Deep Lying Playmaker)  Szerepkör: Védekező(Defend)

Poszt: Mélységi irányító (Deep Lying Playmaker)  Szerepkör:Támogató(Support)

Poszt: Szerepkör: Sokat mozgó KP (Box To Box Midfielder) Támogató(Support)

Poszt: Irányító (Advanced Playmaker) Szerepkör: Támogató(Support)

Poszt: Irányító (Advanced Playmaker) Szerepkör: Támadó(Attack)

Poszt: Labdaszerő KP (Ball Winning Midfielder)  Szerepkör: Védekező(Defend)

Poszt: Labdaszerő KP (Ball Winning Midfielder)  Szerepkör: Támogató(Support)



Középső Középpályás szerepek és feladatok magyarázata:


Belső középpályás:
Technikailag képes lehet támadó, támogató és védekező szerepkörre, de általában hiányzik az a kiemelkedő képesség mindegyikhez, hogy az összeset egyszerre képes legyen végrehajtani.
Védekező szerepkörben hátul marad a védelem előtt és egyszerű támogatói szerepkört fog betölteni. Jobbára a támadók megjátszását fogja szem előtt tartani a védekező feladatok mellett.
Támogatói szerepkörben megpróbálja megtartani a pozícióját a pálya közepén és megjátszani az előtte elhelyezkedő támadókat.
Támadó szerepben felmozog majd a tizenhatosig, támogatva ezzel a támadókat, kimozog a szélre is, hogy ott is részt vállaljon a támadásokból, így játékba hozza a csapattársakat és ő is megjátszható lesz.
Automatikus beállításoknál mindig az adott szituációkhoz fog alkalmazkodni, ha kell akkor védekező szerepkörben játszik, támogat vagy védekezik.

Mélységi irányító:
A védelmi vonal és a középpálya között mozog, célja, hogy hajszálpontos indításokkal játékba hozza a támadókat. Ő egy kreatív játékos, aki a védelemben is otthonosan mozog.
Védekező szerepben jobbára a védekező feladatokra fog koncentrálni, tartja a pozícióját a védelem előtti területen, ritkán fog csatlakozni a támadásokhoz.
Támogató szerepben megpróbálja kihozni a labdát a védekező területről és keresi annak a lehetőségét, hogy távoli lövéssel próbálkozzon, vagy hosszú indítással játssza meg a támadókat.

Sokat mozgó KP (Box To Box Midfielder)
Ő nagyban hozzájárul a támadó és a védekező feladatokhoz. Támadásban előretör, hogy támogassa a csatárokat, gyakran felmozog az ellenfél tizenhatosáig, hogy kiugratásokkal próbálkozzon, de azért szem előtt tartva azt, hogy megtartsa a biztonságos távolságot, ha veszélyhelyzet alakulna ki. A védekezésből is kiveszi a részét, ügyel az ellenfél támadó középpályásaira ezzel is védve a védelmi vonalat.
Csak támogató szerepkörben játszhat.

Irányító (Advanced Playmaker)
Elérhető a középső középpályán, támadó középpályás ás szélső pozíciókban is. A célja, hogy bejátssza az ellenfél védelme és a középpálya közötti üres területeket. Arra törekszik, hogy a legtöbb esetben megjátszható legyen és egy pillanat alatt váltson át védekezésből támadásba.
Támogatóként keresni fogja az üres területeket és azt nézi, hogy mikor tudja megjátszani a támadó csapattársakat.
Támadó szerepben igyekszik mélységből felmozogni az ellenfél védelmi vonalába és kiugratásokkal vagy beívelésekkel próbálkozni.

Labdaszerző középpályás
Fő feladata, hogy letámadja az ellenfelet és megszerezze a labdát. Fontos, hogy legyen képes arra, hogy segítse a csapatot a labdatartásban és lehetőségeket dolgozzon ki a támadóknak.
Védekező beállításnál a fő célja, hogy megszerezze a labdát a középpályán és amint lehetséges továbbítsa egy kreatívabb csapattársnak.
Támogatóként megpróbálja már a támadó harmadban megszerezni a labdát és keresni fogja az ellentámadás lehetőségét.


Ha szeretnél azonnal értesülni a legfrissebb újdonságokról, fent vagyunk már a facebookon is:
https://www.facebook.com/pages/Football-Manager-14-taktikai-tippek/356725224465051
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése