2013. november 10., vasárnap

7. Edzés (Training)

Edzés központ
Sokan nem is tudnak róla, hogy az edzés, mennyire fontos szerepet játsszik abban, hogy amennyire csak lehet  jól működjön a taktikánk.


Annak érdekében, hogy a játékosok amilyen gyorsan csak lehet elsajátítsák a taktikát, a szezonkezdetig célszerű beállítani az általános edzés (General Training) intenzitását magasra, vagy nagyon magasra (High/Very High). Ha már elindult a szezon érdemes a terhelést visszavenni közepesre (Medium) megelőzve ezzel, hogy a játékosaid sérülést szenvedjenek, vagy túlságosan elfáradjanak a több meccsterhelés miatt.

A meccsre felkészítő edzés (Match Preparation) vagy a meccsre edzés (Match Training) segít a csapatodat felkészíteni a következő meccsre, egy adott területre koncentrálva, ami vagy a csapatod erőssége vagy gyengéje. Például, ha olyan csapat ellen lépsz pályára, akik jók pontrúgásban és fizikai párharcokban, akkor érdemes a védekező pontrúgásokra (Defensive Set Pieces) koncentrálni a meccs előtt. Olyan meccsek előtt, ahol az ellenfélnek nagyon jó támadói vannak, sokat mozognak, jól is passzolnak ajánlatos beállítani a védekező helyezkedést (Defensive Positioning).

Ha sokkal erősebb ellenféllel játszol, és mindenképp el szeretnéd kerülni a bekapott gólt, a legmagasabb terheléssel adj a csapatnak egy plusz napot arra, hogy még jobban felkészüljenek a meccsre.

Ha nemzetközi kupában is indul a csapatod, akkor előfordulhat, hogy heti két-három meccsed is van, állítsd be, hogy a meccs előtt (rest day before match) és meccs után(rest day after the match) is legyen pihenőnap, ez lehetővé teszi, hogy a játékosok visszanyerjék az erőnlétüket és annyit játszanak amennyit csak tudnak.


Egyéni edzés
Edzők

Azt gondolom nem mehetünk el szó nélkül az edzők minőségének fontossága mellett, ezért most kicsit foglalkozzunk azzal, hogy is találod meg a megfelelőt az adott edzés kategóriákhoz.

Minden edzőnél alkalmazható adottságok:
 - Döntések (determination)
- Fegyelem (level of discipline)
- Ösztönzés (motivation)

Ezekkel a szűrőkkel próbálj meg edzőket találni, először alacsonyabb értékekkel a keresőben (pl: 10) és ha túl sok találatod van, emeld egyre feljebb.

Most lássuk egy adott edzés típushoz milyen tulajdonsággal kell, hogy rendelkezzenek az edzők:

Erőnlét edzők (Fitness) - Fitness értéknek kell minél magasabbnak lenni
Taktikai edző (Tactikal) - Taktika
Labdakezelés (Ball controll) - Technikai edzés (elsődleges szempont) és mentális képzés (Mental)
Védekezés (Defending) - Védekezés (elsődleges szempont)  és taktikai képesség (tacktical)
Támadás (Attacking) - Támadás (elsődleges szempont)  és taktikai képesség
Lövés (Shooting) - Technikai edzés (elsődleges szempont)  és támadás (Attacking)

Ezeket a szempontokat figyelembe véve a legjobb edzőkkel dolgozhatsz, így a legjobb edzésmunkát végzi a csapatod, ezzel biztosítva, hogy jobban fejlődjenek és a képességeik még jobban kidomborodjanak egy adott pozícióban.

Egyéni edzések (individual training)

Állíts be a játékosaidnak egyéni képzéseket, ezáltal egy adott posztra jellemző képességek fognak előtérbe kerülni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése