2013. november 10., vasárnap

8. Menedzseri bizalom





Neked, mint a csapat menedzserének fontos szempont, hogy mielőbb elnyerd a játékosok bizalmát, amely sikerekhez fog vezetni taktikailag. Ha a csapat nem hisz benned, abban, hogy alkalmas vagy, azt eredményezheti, hogy nem fognak úgy teljesíteni, ahogy az elvárható lenne, nem fognak idomulni ahhoz a rendszerhez, amit játszani szeretnél. Ha nem vagy túl ismert (reputation) , akkor előfordulhat, hogy nehéz lesz a játékosok elkötelezettségét elnyerned, de ahogy telik-múlik az idő ez természetesen változni fog.

A bizalom megszerzése elég nehéz feladat. Be kell bizonyítanod a játékosaidnak, hogy hihetnek benned. Ezt megteheted azzal, hogy új szerződéseket ajánlasz nekik, nagy neveket igazolsz a csapatba, akik jó hatással lehetnek a csapatra is, megfelelően kommunikálsz velük, ha jó eredményt érnek el vagy ha elkötelezettséget mutatsz a klub irányába. (például visszautasítasz egy irántad érdeklődő másik klubot)

Ha új klubot veszel át, nézd meg, hogy kiknek jár le hamarosan a szerződése. Ha olyan játékosod van, akinek már nincs sok hátra a szerződéséből, és beleillik az elképzeléseidbe, akkor amint lehet kínálj hosszabbítást neki. Ez azt a képet adja a játékosaidnak, hogy hiszel és bízol bennük és ezáltal ők is fognak benned.

Minden vezetőedző lesi a lehetőséget, hol lehetne javítani a játékoskeretet, erre az egyik legjobb megoldás az átigazolási piac. Ismert játékos leigazolás feldobhatja a csapatot és ösztönzi őket, azt mutatja, hogy nagy terveid vannak és azokat mielőbb szeretnéd megvalósítani. Mindenki szívesen látja azt, hogy erősödik a csapat az igazolásokkal, az új emberek bíznak benned is, mint menedzser.

A párbeszédek az egyik kulcsa, hogy növeld a bizalmad a játékosoknál. Ha egyikük nagyon jól teljesít edzésen vagy a meccsen, dicsérd meg a morálja miatt. Ez az a benyomást kelti feléjük, hogy azt szeretnéd, hogy olyan jók legyenek, amennyire csak lehetnek és ezáltal kialakulhat a kölcsönös bizalom. (Hasonlóan, mint a hangulatnál/morale egy korábbi részben)

A legkézenfekvőbb módja a bizalom növelésének a győzelmek és a győztes trófeák elhódítása. Minden játékosnak az a vágya, hogy a csapata sikeres legyen, érjen el komoly eredményeket és ha ezeket elérik szeretni fognak. Arról álmodnak, hogy megnyerjenek valamilyen címet (BL, Bajnokság) ezáltal hinni fognak benned.
Mutasd azt, hogy elkötelezett vagy a klub mellett, ha eljön az idő, hogy választanod kell, hogy maradsz vagy mész és új kihívásokat keresel, akkor a hűségedért a csapat imádni fog téged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése