2013. november 16., szombat

15. A játékosok állapota




A játékosok állapota, amit talán a legjobban meg kell gondolnod a játékban. Ha egy játékos fáradt, akkor nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mintha teljes erőnléti állapotban lenne és sokkal hajlamosabb lesz sérülést szenvedni. Bánj ezzel körültekintően, hiszen, ha odafigyelsz erre, akkor soha nem kerülsz kellemetlen helyzetbe.

Az egyik legnehezebb menedzseri kihívás a meccsterhelés. Ha úgy látod, hogy két vagy három meccset is kell játszanod egy héten, akkor a csapat fizikai állapota gyorsan fog romlani. Meg kell próbálnod forgatni a csapatot (rotáció), hogy a játékosok minden összecsapáson a lehető legjobb állapotban legyenek. így kevesebb lesz az esély a sérülésekre is.

Néha, amikor a csapat már bezsebelte a győzelmet és már gyakorlatilag megvan a meccs, próbáld megóvni a játékosaid erőnlétét. Cseréld le a fáradtabb játékosaidat, ha már megvan a három pont. Ilyenkor kérheted a csapattól, hogy ne próbálja meg azonnal visszaszerezni a labdát vagy ne vállalja fel a testi párharcokat, ami sok energiát emészthet fel feleslegesen. A csapat utasításoknál állítsd a szerelést könnyebbre, így a játékosaid nem fogják a tesiépségüket kockáztatva megszerezni a labdát. Vedd vissza a letámadást (Stand Off More) és próbáld húzni az időt! Használhatod az "egy kis szusszanás (Take a Breather)" utasítást. Ezzel azt érheted el hogy a játékosok nem pazarolják az energiájukat egy olyan meccsen, amit már majdnem megnyertek, ezáltal megőrzöd az erejüket a következő meccsre.

Ha azt látod, hogy egy játékos sokat játszott az elmúlt időszakban és egyre fáradtabb, jó döntés lehet, hogy pihenteted pár napig/hétig, amíg teljesen vissza nem nyerte az erejét, így elkerülheted a komolyabb sérüléseket is. Jobban kell figyelned az idősebb játékosokra, hiszen nekik már az állóképességük (Stamina) és a természetes erőnlétük (Natura Fitness) jelentősen gyengült, szemben a fiatalabbakkal.


Ha szeretnél azonnal értesülni a legfrissebb újdonságokról, fent vagyunk már a facebookon is:
https://www.facebook.com/pages/Football-Manager-14-taktikai-tippek/356725224465051

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése