2013. november 17., vasárnap

Játékos szerepkörök-Kapusok



Az elkövetkező néhány részben részletesen foglalkozom a játékos posztokkal és mozgásokkal. Remélem mindenki számára hasznos információkkal fogok szolgálni.

 

Legfontosabb tulajdonságok

 

Kapus/Goalkeeper
Söprögető kapus/Sweeper Keeper

Fontos képességek:

Poszt: Kapus (Goalkeeper) | Szerepkör: Védekező (Defend)


Kapus képességek: Légi képesség (Aerial Ability),irányítás a 16oson belül (Command of Area), labdafogás (Handling), egy az egy ellen (One On Ones), reflex (Reflexes)
Mentális képességek: Higgadtság (Composure), Összpontosítás (Concentration), döntések(Decisions), helyezkedés (Positioning)
Fizikai képesség: Mozgékonyság (Agility)


Poszt: Söprögető kapus (Sweeper Keeper) | szerepkör: Védő/támogató/támadó (Defend / Support / Attack)

Kapus képességek: Légi képesség (Aerial Ability), irányítás a 16oson belül (Command of Area), Kommunikáció (Communication), szeszélyesség (Eccentricity), labdakezelés (First Touch), labdafogás (Handling), reflexek (Reflexes), kifutások (Rushing Out)
Mentális: Higgadtság (Composure), Összpontosítás (Concentration), kretivitás (Creativity), döntések(Decisions), helyezkedés (Positioning)
Fizikai: Gyorsulás (Acceleration), Mozgékonyság (Agility), pace (gyorsaság)


A kapus szerepek és feladatok magyarázata:

Kapus:
Ez a szerepkör az egyszerű és kockázatmentes passzokra összpontosít, a kapus megpróbálja lehetőség szerint egy játékoshoz eljuttatni, ha erre nincs lehetősége, akkor hosszú és biztonságos labdával próbálkozik majd.
A kapus meccs stratégiánkként másként bánhat a labdákkal. Ha óvatosabb taktikát játszol, akkor megpróbálja tisztázni a labdát a lehető legmesszebb, ha támadóbb felfogásban játszol, megpróbálja megjátszani a védelem egyik tagját, ezzel elindítva a csapat támadását.
Csak védekező szerepkörben elérhető.

Söprögető kapus:
Két szerepkört ötvöz, az egyik egy egyszerű kapus és egy mezőnybeli söprögető. A hagyományos kapus szerepkör mellett, megpróbálja elérni a tizenhatos környékére érkező kiugratásokat és közvetlen  labdákkal megjátszani az előretörő játékosokat, kontra támadásokat kezdeményezve.
Védekező szerepkörben sokkal óvatosabb, de továbbra is megpróbálja remek labdákkal kiugratni a társakat.
Támogató szerepkörben jobban el fog távolodni a kaputól, jobbára a tizenhatoson kívül helyezkedik el és készen fog állni az ellencsapásra.
Támadó szerepkörben teljesen eltávolodik a büntető területtől és örülni fog, ha hozzá kerül a labda.

Ha szeretnél azonnal értesülni a legfrissebb újdonságokról, fent vagyunk már a facebookon is:
https://www.facebook.com/pages/Football-Manager-14-taktikai-tippek/356725224465051

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése