2013. november 9., szombat

6. Hangulat (Morale)

6. Hangulat (Morale)

Nem titok, hogy egy játékos akkor teljesít a legjobban, ha boldog és magabiztos.  Egy vidám játékos keményen küzd azért ,hogy minden meccset megnyerjen és a legjobb formáját hozza, ezért minden menedzser arra törekszik, hogy a játékosait jó hangulatban lássa és ezt az állapotot, ha lehet minél tovább fenntartsa. (kivéve, ha egy játékostól meg szeretnél szabadulni, akkor nem olyan fontos). A titok abban rejlik, hogy tudjuk ezt fent fenntartani hosszú távon? A játékosok jó kedélyállapotát a mai modern fociban nehéz ellenőrizni és kézben tartani. Ha sikerül, akkor a legjobbat hozhatod ki a játékosaidból, de hogy is csináld?

A legfontosabb tényező, hogyan tudsz hatni a játékosokra. Győződj meg róla, hogy a játékosaid elégedettek a jelenlegi szerződéseikkel, az edzéssel és a csapatszellemmel. Ha egy edző, azt javasolja, hogy az egyik játékos elégedetlen valamivel, járj utána, nézd meg, hogy mi az oka és próbáld megtalálni a megoldást, még mielőtt a probléma elhatalmasodna.

A másik fontos tényező, amit sokan figyelmen kívül hagynak, hogy folyamatosan beszélgetni kell a játékosokkal,  hogy kialakítsunk a játékosokkal egy erős játékos-menedzser kapcsolatot. Ha egy játékosod, jó edzésmunkát végez, formában is van, akkor dicsérd meg, ha megérdemli. Ha edzésen gyengébben teljesít, rosszul játszik mondd meg neki. Tegyél azért, hogy a játékosok tudják, hogyan is tudnak fejlődni, jobbak lenni. Viszont ne próbálj túl gyakran hatni egy játékosra, havonta egyszer, vagy még ritkábban, hiszen a sok duma teljesen összezavarhatja.

A pályán töltött idő nagyon lényeges szerepet játszik egy játékos kedélyállapotában. Mindegyik szeretne a lehető legtöbbet játszani, ezért fontos, hogy próbálj mindenkinek elegendő játéklehetőséget adni. Ha még csak öt percet is, értékelni fogja, hogy megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Mindig tartsd szem előtt, hogy az a játékos, aki kevesebbet játszik boldogtalanná válhat, és azokat ne játszasd túl sokat, akiknél teljesen hiányzik a bizalmad, ha a végén becseréled és rosszul teljesít még jobban elkeseredhet. Próbáld meg megtalálni a megfelelő egyensúlyt, ezáltal lehetsz sikeres, mint menedzser.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése